top of page

DRUHÝMI VÍCEMISTRY SVĚTA V ROKENROLU JE JIŘÍ JAKUBEC A MARIE DVOŘÁKOVÁ, TANEČNÍ PÁR ZE SILUETY

Párový rock and roll v SILUETĚ čekala výzva letošní soutěžní sezóny. Dokonce tři taneční páry královské kategorie A (Main Class Free Style) se nominovaly na MISTROVSTVÍ SVĚTA. A další taneční pár kategorie B (Main Class Contact Style) se téhož dne účastnil Světového poháru.

V pátek 11.11.2022 na svatého Martina čekal tedy 4 taneční páry spolu s jejich trenérem Jiřím Haisem let do Francie, kde se v sobotu 12.listopadu 2022 konala ve městě Lyon významná soutěž WRRC „World Championship and World Cup“.

A byla to jízda. Nejlepší český taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková měl svůj den s velkým D. Po bronzu z Mistrovství Evropy ve švýcarském Neuchâtelu a 4. místě ze Světových her v americkém Birminghamu je čekal úkol nejtěžší. Zkusit zabojovat o medaili pro Českou republiku přímo na MISTROVSTVÍ SVĚTA. V Lyonu ze základního kola kategorie Main Class Free Style postoupili přímo do semifinále. I zde velmi dobře zatancovali za výrazné podpory svých oddílových kolegů a celé české reprezentace a v silné konkurenci se z páté příčky probojovali do FINÁLOVOVÉHO KOLA. Zde na ně čekaly dvě sestavy – taneční a akrobatická. Skutečný boj to byl až do poslední vteřiny soutěže. Jirka a Maruška bezchybně předvedli dvojné salto vpřed i vzad i další prvky své sestavy a dokázali se protancovat až na stupně vítězů. Výkonem 93,54 bodu (o 0,14 více než taneční pár na čtvrtém místě) získali pro Českou republiku bronzovou medaili a titul Druzí vícemistři světa v kategorii MCFS pro rok 2022.

Další taneční páry kategorie A (MCFS) ze Siluety si také vedly dobře. Martin i Vojta se svými tanečními partnerkami Petrou a Viktorií zvládli ve svých sestavách odskákat všechny zařazené akrobatické prvky a spojit je s rychlým tempem tance a neudělat výraznou chybu. Těší nás krásné 17. místo v silné konkurenci MISTROVSTVÍ SVĚTA tanečního páru Martin Pikálek a Petra Brichová i 20. místo tanečního páru Vojtěch Koupil a Viktorie Mašková.


World Championship Rock'n'Roll - Main Class Free Style (MCFS)

3. místo Jiří Jakubec – Marie Dvořáková (ČR) BRONZ / titul DRUZÍ VÍCEMISTŘI SVĚTA 2022

17. místo Martin Pikálek – Petra Brichová (ČR)

20. místo Vojtěch Koupil – Viktorie Mašková (ČR)


World Cup Rock'n'Roll - Main Class Contact Style (MCCS)

25. místo Matěj Lukeš – Veronika Šemberová (ČR)


GRATULUJEME medailistům, všem tanečníkům blahopřejeme ke krásnému umístění, děkujeme za vzornou reprezentaci České republiky i Siluety a držíme palce do dalších soutěží.


 


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page